flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕДСТАВНИКИ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ «ЗВ’ЯЗКИ З ГРОМАДСЬКІСТЮ В СУДАХ»

16 жовтня 2015, 15:39

ПРЕДСТАВНИКИ ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ

«ЗВ’ЯЗКИ З ГРОМАДСЬКІСТЮ В СУДАХ»

 

14 жовтня 2015 року на базі Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України за ініціативи Ради суддів України у співпраці з Державною судовою адміністрацією України та Національною школою суддів України, Проектом Агенства США з міжнародного розвитку (USAID«Справедливе правосуддя» був проведений тренінг на тему: «Зв’язки з громадськістю в судах» для суддів-спікерів та прес-секретарів місцевих та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Полтавської, Сумської та Харківської областей.

Участь у даному заході від господарського суду Луганської області взяли суддя Якушенко Р.Є., начальник відділу по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ Полковнікова Н.О. та головний спеціаліст відділу по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ.

 Для проведення тренінгу  запрошено заступника виконавчого директора відділення Судової адміністрації Верховного суду штату Індіана, США, директора зі зв’язків із громадськістю Судів округу Колумбія Лію Гуровіц, заступника Виконавчого Директора Відділення Судової Адміністрації, Верховний Суд Штату Індіана, США Девіда Ремондіні, медіа-аналітика Консультативної місії Європейського союзу Сорена Сандерстропа.

Під час навчальних сесій тренінгу учасники обговорили шляхи побудови ефективної взаємодії судів з громадськістю, проаналізували комунікаційні стратегії судів, дізнались про найкращі закордонні практики й досвід у налагодженні зв’язків з громадськістю в судах США та Великобританії.

 

 В ході виконання практичних завдань представники суддівського корпусу засвоїли практичні поради щодо поводження під час зйомки на відеокамеру в судовому засіданні та поза ним.  

 

 

 

 

Прес-секретарі судів оволоділи навичками висвітлення резонансних справ, обговорили проблемні питання комунікації суду під час кризових ситуацій, удосконалили навички використання сучасних засобів комунікації для висвітлення роботи суду.

 Наприкінці заходу директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Коржик В.В. та суддя Апеляційного суду Хмельницької області, секретар Ради суддів України Марцинкевич А.М. привітали учасників з успішним завершенням навчального тренінгу та вручили учасникам заходу сертифікати.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ