flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення для учасників судового процесу про зміни в законодавстві щодо сплати судового збору з 01 вересня 2015 року.

31 серпня 2015, 10:42

Оголошення для учасників судового процесу про зміни в законодавстві щодо сплати судового збору з 01 вересня 2015 року.

1 вересня 2015 року набирає чинності Закон України від 22 травня 2015 року № 484-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору".

Цим Законом вносяться зміни, зокрема, до Закону України "Про судовий збір" щодо об'єктів справляння судового збору (стаття 3 Закону), розмірів ставок судового збору (стаття 4 Закону), пільг щодо сплати судового збору (стаття 5 Закону), порядку сплати та порядку повернення судового збору (статті 6, 7 Закону).

Відповідно до внесених змін, з 1 вересня 2015 року встановлені інші розміри ставок судового збору за подання до господарського суду позовних заяв, інших заяв, апеляційних та касаційних скарг.

Крім того, статтю 9 Закону України "Про судовий збір" доповнено частиною другою, згідно якої суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

З повним текстом Закону в електронному вигляді можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Верховної Ради України або в комп'ютерній мережі "ЛІГА:ЗАКОН".

Також витяг з Закону України «Про судовий збір» (дія з 01.09.2015) щодо нових розмірів ставок судового збору розміщено з лівого боку на цьому сайті в розділі «Банківські реквізити для сплати судових витрат».

 Відділ по роботі з громадськістю та зв'язків зі ЗМІ