flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Луганської області прийняли участь в спільному семінарі з питань застосування практики Європейського суду з прав людини в господарському судочинстві.

30 червня 2015, 10:14

26 червня 2015 року відбувся спільний семінар за участю суддів  Харківського апеляційного господарського суду, Донецького апеляційного господарського суду та суддів господарських судів Луганської, Харківської й Донецької областей з обговорення питань застосування практики Європейського суду з прав людини в господарському судочинстві.

Цей захід був проведений на базі Харківського апеляційного господарського суду із запрошенням кандидата юридичних наук, доцента міжнародного права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого – Щокіна Юрія Вадимовича, який в своїй доповіді звернув увагу присутніх на новели практики Європейського суду з прав людини.

На спільному семінарі з аналізом судової практики розгляду господарських спорів за участю іноземних суб‘єктів господарювання виступила суддя Харківського апеляційного господарського суду Білецька Алла Миколаївна.

Учасники семінару також мали змогу розглянути та обговорити практичні питання застосування в господарському процесі Гаазької конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах від 15 листопада 1965 року, Угоди про порядок вирішення спорів, пов‘язаних із здійсненням господарської діяльності (ратифікованої постановою Верховної Ради України №2889-ХІІ від 19.12.1992).

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв‘язками зі ЗМІ