flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді господарського суду Луганської області прийняли участь в роботі круглого столу за темою: «Особливості розгляду справ про банкрутство»

30 березня 2015, 13:20

Судді господарського суду Луганської області 27 березня 2015 року прийняли участь в роботі круглого столу з обговорення окремих питань та особливостей розгляду справ про банкрутство.

Круглий стіл з метою реалізації принципу відкритості діяльності судів та забезпечення єдності практики застосування законодавства про банкрутство, був проведений на базі Харківського апеляційного господарського суду.

У засіданні круглого столу взяли участь судді спеціалізованої палати з розгляду справ про банкрутство Вищого господарського суду України – Панова І.Ю. (секретар палати) та Погребняк В.Я., судді спеціалізованої палати з розгляду справ про банкрутство Харківського та Донецького апеляційного господарських судів, а також судді, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство, господарських судів Луганської, Донецької, Запорізької, Полтавської, Сумської та Харківської областей.

Під час заходу в форматі питання-обговорення та питання-відповіді учасниками круглого столу були проаналізовані правові підходи, зокрема, щодо:

-визнання недійсними правочинів (договорів) та спростування майнових дій боржника (ст. 20 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»). Відмова від правочинів, невиконаних повністю або частково;

-проблемних питань про продаж майна боржника в процедурах банкрутства;

-особливостей застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником (ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»);

-учасників у справі про банкрутство;

-санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство.

 Учасники круглого столу під час обговорення приділили особливу увагу виробленню єдиної судової практики та вирішенню питань, що виникають під час розгляду справ про банкрутство.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв‘язками зі ЗМІ