flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь судді/судді-спікера Олени ФОНОВОЇ у круглому столі КГС ВС в якості доповідача

03 квітня 2023, 12:44

Наприкінці минулого тижня – 31 березня 2023 року Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду проведений круглий стіл з  питань застосування господарськими судами норм Кодексу України з процедур банкрутства, участь в якому взяли судді КГС ВС, апеляційних та місцевих господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство.

 

Програма круглого столу складалася з двох основних панельних дискусій, присвячених проблемним питанням, які виникають під час розгляду справ про неплатоспроможність фізичних осіб та про банкрутство юридичних осіб.

Від Господарського суду Луганської області у заході взяла участь в якості доповідача в другій панелі суддя/суддя-спікер Олена ФОНОВА, яка виступила перед учасниками круглого столу з доповіддю на тему: «Розширення повноважень господарського суду щодо зупинення провадження у справах про банкрутство юридичних осіб, майно яких зареєстровано на тимчасово окупованих територіях».

Суддя звернула увагу присутніх на заході щодо регіональних проблем, зокрема, із доступом до майна банкрута, яке знаходиться на тимчасово окупованих територіях, його реалізацією через аукціон, а також оформлення права власності на таке майно. Крім того, висвітлила проблеми неможливості призначити арбітражних керуючих у справах про банкрутство підприємств, майно яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях. Також зазначила про довгі строки процедури банкрутства юридичних осіб з майном на тимчасово окупованих територіях через неможливість завершення процедури банкрутства на фоні неможливості реалізації майна, що розташоване на територіях, які тимчасово не контролюються владою України.

 Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи