flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11.06.2014 відбулася VI конференція суддів господарських судів України

12 червня 2014, 15:32

  11 червня 2014 року в приміщенні Вищого господарського суду України відбулася VI конференція суддів господарських судів України.

В роботі конференції взяли участь голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, його заступники - Геннадій Кравчук і Сергій Могил, та заступник голови Державної судової адміністрації України Віталій Положишник.

Відкриваючи конференцію, з вітальним словом до присутніх на конференції звернувся голова Вищого господарського суду України Богдан Львов. Він наголосив на потребі продовження реформ у судовій системі України та подальшій активній позиції судів господарської юрисдикції, для чого запропонував внести на розгляд конференції питання про створення постійно діючої робочої групи з питань судоустрою, яка від імені господарської юрисдикції напрацьовуватиме пропозиції щодо подальшого реформування судової влади України.

Делегати підтримали пропозицію голови ВГСУ та включили до складу робочої групи суддів ВГСУ (за їх згодою) - Ніну Кочерову, Ларису Рогач та Віктора Москаленка.

Розглянувши надані господарськими судами пропозиції, конференція обрала делегатів на ХІІ позачерговий з'їзд суддів України, що відбудеться в Києві 19-20 червня 2014 року. Від Луганської області делегатами за цей з‘їзд конференцією обрані судді господарського суду Луганської області Марія Москаленко та Сергій Смола.

 Конференцією суддів господарських судів України було розглянуто питання про висунення за квотою господарських судів п‘яти кандидатур до нового складу Ради суддів України, який буде затверджений з'їздом суддів України.

Також конференцією сформовано новий склад Ради суддів господарських судів України. До нового складу органу суддівського самоврядування, відповідно до Закону «Про судоустрій та статус суддів», увійшло 11 суддів. Перше засідання нового складу Ради відбулося вже 11.06.2014 після завершення конференції. На цьому засіданні новим головою Ради суддів господарських судів України обрано суддю ВГСУ Олександра Удовиченка (заступник голови Вищої ради юстиції України з 20.11.2012 по 10.04.2014, член Вищої ради юстиції України з 21.09.2010 по 10.04.2014, призначений рішенням X позачергового з’їзду суддів України 16.09.2010, присягу члена ВРЮ склав на пленарному засіданні Верховної Ради України 21.09.2010).

Після обрання нового складу Ради, попередній голова Ради суддів господарських судів Артур Ємельянов подякував за активну роботу попередньому складу Ради та побажав своїм наступникам системної роботи для створення належних умов для здійснення ефективного та справедливого правосуддя в господарській юрисдикції.

         Відділ роботи з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ