flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правова просвіта від ГСЛО // «Урок справедливості» для учнів молодшої школи

24 лютого 2021, 15:14

Сьогодні, 24 лютого 2021 року, у межах Всеукраїнської акції, суддею-спікером Господарського суду Луганської області Оленою ФОНОВОЮ в Харківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №131 Харківської міської ради Харківської області проведено черговий «Урок справедливості».

Цей захід має правопросвітницький характер, його метою є демонстрація, на прикладі наведеної в мультиплікаційному фільмі «Їжак проти Рака» ситуації, що в житті можуть бути різні точки зору, і для вирішення деяких спірних питань потрібен суд.

Учні 4-го класу переглянули анімаційний фільм «Їжак проти Рака», під час якого суддею-спікером було проведено інтерактивну гру-дискусію. Школярі спробували себе в ролі справжніх суддів і намагалися справедливо врегулювати суперечку звірів.

Не зважаючи на те, що вжитись в роль арбітра було непростою задачею, маленькі справедливці виявились досить активними і наполегливими у доведенні власної позиції. Сподіваємося, що такий досвід став для школярів корисним.

На завершення насиченої пізнавальної програми, учні отримали наліпки членів Клубу «Справедливці» та диплом про участь у Всеукраїнській акції «Урок справедливості».  

 

Довідково:

Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59).

Мультфільм «Їжак проти Рака», створений ГО «Асоціація розвитку суддівського самоврядування України» у співпраці з анімаційною студією ToonDrive за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.