flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь представників суддівського корпусу ГСЛО в онлайн-вебінарі з питань переваг та підводних каменів у відновленні платоспроможності фізичних осіб

04 листопада 2020, 10:26

На прикінці жовтня 2020 року виповнився рік з практичного застосування господарськими судами України норм Кодексу України з процедур банкрутства.

30 жовтня цього року за допомогою програми «Zoom» за участю членів Робочої групи з питань удосконалення законодавства в сфері банкрутства, народних депутатів України, суддів господарських судів України, експертів Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice», представників Донецької та Луганської державних обласних адміністрацій відбувся онлайн-вебінар на тему «Відновлення платоспроможності фізичних осіб – переваги та підводні камені». Захід був організований Проєктом ЄС «Право-Justice».

Залучення широкого кола учасників до вебінару за цією тематикою дасть  можливість значно прискорити та забезпечити напрацювання найбільш оптимальних підходів до змін у законодавстві в сфері банкрутства фізичних осіб.

Від Господарського суду Луганської області в онлайн-обговоренні взяли участь:

-Голова суду Сергій ВІННІКОВ, який зупинився на питаннях статистичних показників розгляду справ про банкрутство фізичних осіб за рік, з моменту дії Кодексу України з процедур банкрутства, та на підставах відкриття провадження у справі про неплатоспроможність фізичної особи;

-співрозробник вебінару – суддя/суддя-спікер, канд. юр. наук Олена ФОНОВА, яка зосередила увагу на особливостях процедури з відновлення платоспроможності  фізичних осіб – валютних позичальників з іпотекою єдиного житла. Зокрема, спікерка розповіла на кого чекає пільгова процедура банкрутства з реструктуризації боргу за валютними кредитами, про умови цієї реструктуризації та її відмінності від загальних судових процедур, звернула увагу на бонуси та ризики пільгового банкрутства валютних позичальників.

Деталі про захід у відео за матеріалами Проєкту ЄС «Право-Justice»

 

Інформує Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи