flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДЯ-СПІКЕР ГСЛО ОЛЕНА ФОНОВА НА VIII СУДОВОМУ ФОРУМІ АПУ: «СУДАМ ВАЖЛИВО СТАВАТИ ПЕРШОДЖЕРЕЛОМ ІНФОРМАЦІЇ ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА»

04 жовтня 2019, 15:16

Подолання стереотипу bad judge: як змінити перші шпальти?

Відповіли на це питання учасники останньої сесії першого дня VIII Судового форуму «Trias political: суд у системі гілок влади»:

Ілля Черногоренко, керівник проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні»
Тетяна Гребенюк (Суярко), суддя-спікер Господарського суду Харківської області, член Ради суддів України, член робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя
Олена Фонова, суддя-спікер Господарського суду Луганської області
Марія Швенько, начальник управління комунікаційної діяльності Верховного Суду
Олександр Мартиненко, генеральний директор інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна»
Пітер Дікінсон, видавець та головний редактор видання «Business Ukrainе»
Марина Ясинська, головний редактор порталу ЮРЛІГА
Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права

 

   

 

Модерували дискусію Соня Кошкіна, український журналіст, співвласник і шеф-редактор інтернет-видання «Лівий Берег» та Артем Стоянов, член Комісії з питань правової реформи при Президентові України, Віце-Президент АПУ, старший партнер Юридичної групи LCF.

Як поліпшити комунікацію з боку суду та подолати інформаційний вакуум – актуальними та корисними порадами поділилася к.ю.н., суддя/суддя-спікерка Господарського суду Луганської області Олена Фонова.

https://youtu.be/wdFxZ5EuQ10?t=2528

http://www.rsu.gov.ua/ua/news/viii-sudovij-forum-trias-politica-sud-u-sistemi-gilok-vladi-vidbuvaetsa-v-kievi

Програма Форумуhttp://judicialforum.uba.ua

Трансляція Першого дня Форуму у записіhttps://youtube.com/watch?v=wdFxZ5EuQ10

Трансляція Другого дня Форуму у записіhttps://www.youtube.com/watch?v=wl0zJeoB0BI

Довідково:

VIII Судовий форум «Trias political: суд у системі гілок влади» проходить 03-04 жовтня 2019 року в Києві. Вже вісім років поспіль правнича спільнота збирається для обговорення нагальних питань в судовій гілці влади.
Організатором заходу традиційно виступає Асоціація правників України за підтримки Проєкту РЄ.

Судовий форум є одним із наймасштабніших та найвпливовіших заходів року, що традиційно об’єднує на незалежному майданчику представників судової влади, міжнародних та національних експертів, практикуючих юристів для обговорення актуальних питань, пов’язаних з функціонуванням судової системи, отримання вичерпних та фахових відповідей та формування задач на наступний рік.

Перший день Форуму присвячений питанням ефективної співпраці гілок влади (включаючи ЗМІ як «четверту владу») заради збереження позитивних результатів вже проведених у сфері судочинства реформ, а також пришвидшення проходження політичного перехідного періоду із мінімальним негативним впливом на суди.

Другий день Форуму присвячений аналізу впливу судової реформи на діяльність судів та практику розгляду судових спорів. Цього разу у фокусі питання імплементації нового процесуального законодавства, діяльності новоствореного ВАКСУ, впливу практики ЄСПЛ на рішення та позиції українських судів.

 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи