flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГСЛО ДОЛУЧИВСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТИЖНЯ З ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ

18 вересня 2019, 16:47

Цькування – гостра проблема сьогодення, яку можна подолати тільки спільними зусиллями!

Саме з цією метою Господарський суд Луганської області приєднався до проведення в рамках Тижня протидії булінгу правопросвітницьких заходів в закладах освіти.

18 вересня 2019 року керівник апарату суду Орлова Т.О. провела відкритий тематичний захід «Як протидіяти булінгу у підлітковому середовищі» для учнів 9 класу Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 119 Харківської міської Ради Харківської області.

 

 

  

  

 

Нагадаємо, 19 січня 2019 року набув чинності Закон України від 18.12.2019 року № 2657-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)».

05 лютого 2019 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області виніс перше судове рішення за фактом булінгу у школі.

https://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005/pres-centr/news/642155/

https://www.youtube.com/watch?v=H8jS9uUrfks

За даними Міністерства юстиції України, станом на 09 вересня 2019 року судами України розглянуто 197 справ про булінг. Із загальної кількості розглянутих справ у 93 справах було винесено рішення про накладення стягнення, 47 справ відправлено на доопрацювання до органів поліції, а ще 43 – закрито у зв’язку з відсутністю складу правопорушення або спливом строку притягнення до відповідальності.

Інформаційно:

Тиждень протидії булінгу у 2019 році – це другий щорічний комплексний захід, направлений на одночасну та всесторонню роботу з протидії булінгу у школах.

Впродовж 16-20 вересня по всій Україні відбудуться численні правопросвітницькі заходи, спрямовані на інформування школярів, їх батьків, учителів та інших учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та вироблення в суспільстві небайдужості до проблеми булінгу, формування нетерпимості до цього резонансного явища.

Хештег цьогорічного Тижня з протидії булінгу#РазомПротиБулінгу.

 

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи