flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД ЗОБОВ’ЯЗАВ ПІДПРИЄМИЦЮ ПОВЕРНУТИ ГРОМАДІ СЄВЄРОДОНЕЦЬКА ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ В РАЙОНІ ОЗЕРА «ПАРКОВЕ» НА ТЕРИТОРІЇ ЦЕНТРАЛЬНОГО ПАРКА МІСТА

22 серпня 2019, 14:37

Господарський суд Луганської області задовольнив повністю позов заступника керівника Сєвєродонецької місцевої прокуратури області про визнання недійсним договору про комерційне співробітництво, укладеного між КП «Центральний парк культури та відпочинку м. Сєвєродонецька» та ФО-П, та повернення громаді Сєвєродонецька земельної ділянки комунальної власності в районі озера «Паркове» в прибережній захисній смузі, площею 0,7648 га.

Підставою для звернення прокуратури до суду стали виявлені порушення вимог земельного законодавства.

Так, підприємиця – відповідно до умов договору про комерційне співробітництво з комунальним підприємством – отримала у фактичне користування земельну ділянку рекреаційного призначення під розміщення грального майданчика в пейнтбол й отримання прибутку. При цьому договір оренди земельної ділянки з уповноваженим органом, Сєвєродонецькою міською радою, не укладався. Таким чином, по суті мало місце приховання орендних відносин, внаслідок чого місцевий бюджет недоотримав плату за користування землею.

Виходячи з того, що спірний договір, який за своєю правовою природою є договором оренди, був укладений неуповноваженим "орендодавцем" без належних правових підстав та без дозволу власника майна – територіальної громади міста Сєвєродонецьк в особі Сєвєродонецької міської ради, суд визнав його недійсним та зобов’язав фізичну особу-підприємця повернути громаді земельну ділянку.

Повний текст судового рішення був складений та підписаний 21 серпня п.р. Ознайомитись з рішенням можна здійснивши пошук у ЄДРСР за номером справи 913/278/19 або за активним посиланням.

Нагадаємо, що протягом 20 днів з дня складення повного судового рішення можлива подача апеляційної скарги на вказане рішення суду.

https://lug.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=257015

Фото

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи