flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВДРУГЕ ДОЛУЧИВСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «УРОК СПРАВЕДЛИВОСТІ»

26 квітня 2019, 10:25

Цього разу членами клубу «Справедливці» стали учні 6-А класу Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №131 Харківської міської ради Харківської області, які завітали до установи на запрошення суду.

«Урок Справедливості» для дітей провела к.ю.н., суддя-спікер Господарського суду Луганської області Олена Сергіївна Фонова.

Школярі разом з суддею подивились мультфільм про суд "Кінь проти Хом’яка", який був знятий для проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя».

Після перегляду учні мали можливість уявити себе на місці судді, чесно і справедливо вирішити суперечку, що виникла між персонажами мультфільму. Шукаючи шляхи вирішення спору, школярі вчилися самостійно приймати рішення. Під час жвавого обговорення конфліктної ситуації між головними героями мультфільму діти висловлювали аргументи на підтримку обраної ними сторони та наводили приклади для підтвердження своїх думок.

Маленькі справедливці виявились дуже активними й наполегливими у доведенні власної позиції. І хоча вжитись у роль арбітра було непростою задачею, такий досвід, сподіваємося, став корисним для наших юних гостей.

На згадку про відвідини суду та участь класу у Всеукраїнській акції «Урок справедливості» учні отримали диплом та наліпки Клубу «Справедливці».

Наприкінці зустрічі школярі виявили бажання стати учасниками вже другої хвилі Всеукраїнської акції «Урок справедливості», в рамках якої відбудеться показ мультфільму про суд "Слон проти Жирафи" і діти знову зможуть спробувати себе у ролі суддів та чесно вирішити спір.

 

 

Довідково:

Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 № 59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Сторінка Клубу «Справедливці» на Facebook

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду