flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддівського корпусу Господарського суду Луганської області у першій зустрічі Донбаської регіональної ради з питань правосуддя

11 лютого 2019, 14:00

8 лютого цього року Проектом ЄС «Право-Justice» спільно із громадською організацією «Донбаські ворота» на базі Господарського суду Луганської області проведено першу зустріч  Донбаської Регіональної ради реформ у сфері правосуддя.

У зустрічі взяли участь представники Проекту ЄС «Право-Justice», зокрема, керівник Проекту Довидас Віткаускас (Литва), міжнародний експерт Проекту Карстен Манке (Німеччина), головний міжнародний експерт з питань електронної юстиції Проекту Івар Талло (Естонія), головні національні експерти Проекту Денис Пащенко та Поліна Казакевич (Україна), представники громадської організації «Донбаські ворота», Президент та нотаріус Нотаріальної палати України, керівники та судді господарських судів Луганської, Донецької та Харківської областей, суддя Першого Апеляційного Адміністративного суду, представники Державної фіскальної служби в Донецькій області та інших державних органів.

Від Господарського суду Луганської області на цій зустрічі були присутні Голова суду Євген Лісовицький та Заступник голови суду Богдан Яресько.

На заході обговорювались питання захисту майнових прав на Донбасі, оскільки це важлива передумова інвестиційної, економічної та соціальної стабільності регіону.

Донбас є одним із шести регіонів, де діятиме Регіональна рада реформ правосуддя для втілення судової реформи «знизу-вгору», а також означення проблемних питань, що виникають в процесі її реалізації, та підготовку узагальнених пропозицій щодо їх вирішення.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи