flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СПРАВЕДЛИВІСТЬ – ОСНОВНА ПРАВОВА ЦІННІСТЬ

14 грудня 2018, 13:37

Кожен рік в нашій країні проходить Всеукраїнський тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2018 року № 681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права» передбачено, що в цьому році такий тиждень проводиться з 10 по 14 грудня.

Під час Всеукраїнського тижня права Господарський суд Луганської області традиційно організовує тематичні заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру для учнів закладів освіти міста.

Так, 13 грудня суддя/суддя-спікер Господарського суду Луганської області Олена Фонова провела «Урок справедливості» для учнів 5-Г класу Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №119 Харківської міської ради.

Головною частиною цього заходу, здійсненого в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя», було обговорення школярами презентованого мультфільму «Кінь проти Хом’яків» та пошук справедливого вирішення спору між його персонажами.

В процесі гри діти швидко обрали, на чию користь вони вирішили суперечку, знайшли аргументи для обґрунтування різних точок зору та поділилися на дві команди.

Спілкуючись зі школярами, суддя-спікер Олена Фонова на прикладі мультфільму розповіла в доступній формі роль суду в державі, принципи справедливості, законності та обов’язковості виконання судових рішень, звернула увагу на символи судової влади та продемонструвала мантію судді та нагрудний знак.

Після проведення уроку кожний учасник на згадку отримав наліпки з серії «Справедливці».

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду