flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правове виховання молоді – запорука правової культури та правосвідомості

26 вересня 2018, 14:06

Правове виховання є необхідною умовою підвищення правової активності громадян, формування правової культури суспільства, окремих соціальних груп, подальшого зміцнення законності та правопорядку. Воно може бути ефективним лише за дотриманням систематичності, послідовності та забезпечення комплексного підходу, створення сприятливих умов для реалізації розвиненої здорової правосвідомості на практиці.

Так, 25 вересня цього року Господарським судом Луганської області було проведено «День відкритих дверей». В рамках цього заходу до суду завітали майже 30 учнів 8«В» класу Харківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 119 Харківської міської Ради Харківської області.

 

Зустріла відвідувачів керівник апарату суду Орлова Тетяна Олексіївна, яка провела екскурсію будівлею суду та в доступній для молоді формі розповіла про структуру, принципи та функції роботи судової установи.

Учні ознайомились з роботою відділів, поспілкувались з помічниками суддів та секретарями судових засідань, завітали до архіву та серверної, також скористалися можливістю бути присутніми у відкритому судовому засіданні, що проводилось за участі колегії суддів, прокурора та представників обох сторін у справі.

Працівниками апарату суду відвідувачам було роз’яснено правила поведінки в суді, в тому числі і під час судового засідання, порядок звернення до суду та отримання інформації в суді, продемонстровано роботу автоматизованої системи документообігу суду та відеоконференцзв’язку тощо.

Крім того, гостям випала можливість поспілкуватися з Головою Господарського суду Луганської області Лісовицьким Євгеном Артуровичем.

На завершення підростаюче покоління поділилося враженнями та позитивними емоціями від екскурсії та отриманої нової інформації. Учасники та організатори заходу виразили сподівання на подальші зустрічі.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду