flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей ГСЛО: до суду завітали студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого

14 травня 2024, 16:02

На початку цього тижня – 13 травня, Господарський суд Луганської області вперше у цьому році відкрив свої двері для відвідування. Цього разу до суду завітали студенти 1 курсу факультету юстиції Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

На майбутніх юристів очікувала насичена пізнавальна програма, в яку увійшла екскурсія будівлею суду та ознайомлення зі структурою, принципами та функціями роботи судової установи.

Молоді фахівці з приводу організації та стандартів роботи апарату суду поспілкувались з керівником апарату суду Тетяною ОРЛОВОЮ, а також з начальниками та спеціалістами відділів, завітали до кабінетів, архіву та серверної.

Крім того, гостям випала можливість безпосередньо поспілкуватися з Головою Господарського суду Луганської області Сергієм ВІННІКОВИМ.

Майбутнім правникам «зануритися» у практичні аспекти роботи помічника судді та секретаря судового засідання шляхом проведення авторської лекції-презентації допомогли помічник заступника голови суду Марія ЧУЄВА, помічник судді Дар’я ТКАЧЕНКО та секретар судового засідання Єлизавета БОГУСЛАВСЬКА.

Начальник відділу інформаційних технологій Дмитро ЛАСТОВИЦЬКИЙ наглядно продемонстрував студентам роботу автоматизованої системи документообігу суду, розповів про роботу підсистеми «Електронний суд» та відеоконференцзв’язку.

Далі на молодих юристів чекала зустріч із суддею/суддею-спікером суду Оленою ФОНОВОЮ та участь в інтерактивній грі-дискусії на прикладі анімаційного фільму із серії «Справедливці» "Їжак проти Рака". Під час гри студенти спробували себе у ролі суддів, висловлювали аргументи на підтримку обраної ними сторони та наводили приклади для підтвердження своїх думок, намагаючись законно і справедливо вирішити спір, який виник між персонажами мультфільму.

На завершення зустрічі гості були запрошені відвідати відкрите судове засідання у якості вільних слухачів та зробити на згадку серію спільних фото.

Учасники та організатори заходу виразили сподівання на подальші зустрічі.

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи