flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експертне обговорення представниками судової влади актуальних питань господарського судочинства під час війни // оновлено

28 березня 2023, 12:16

Голова Господарського суду Луганської області Сергій ВІННІКОВ та заступник голови суду Сергій СМОЛА взяли участь у круглому столі, присвяченому проблемним питанням господарського судочинства під час війни.

Захід організований Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду за сприяння Проєкту ЄС «Право-Justice» в Україні і Програми USAID «Справедливість для всіх» та відбувся 24 березня цього року у місті Львові на базі Західного апеляційного господарського суду.

Участь у цьому заході взяли судді Верховного Суду, місцевих та апеляційних господарських судів, народні депутати, представники Вищої ради правосуддя, Державної судової адміністрації України, Міністерства юстиції України та міжнародних організацій.

На круглому столі, зокрема, обговорювалися актуальні питання особливостей дистанційного правосуддя, формування судової практики щодо розгляду спорів, пов’язаних із стягненням збитків з російської федерації за дії, вчинені під час військової агресії, проблемні питання матеріального забезпечення роботи господарських судів.

 

 

 

 

Докладніше можна подивитися за посиланнями:

https://www.youtube.com/watch?v=NnMgmNMzecE

https://supreme.court.gov.ua/supreme/pres-centr/news/1403300/

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи