flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ГСЛО відбувся круглий стіл за актуальною тематикою з питань банкрутства

09 лютого 2022, 10:56

8 лютого цього року за ініціативою та на базі Господарського суду Луганської області відбувся круглий стіл на тему: «Особливості банкрутства юридичних осіб з активами на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей».

Захід проводився за участю суддів Господарських судів Луганської та Донецької областей, представників депутатського корпусу та СБУ в Донецькій та Луганській областях, керівництва і працівників Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та Головного управління Державної податкової служби у Луганській області, адвокатів та арбітражних керуючих.

На початку з вітальним словом до учасників звернулися Голова Господарського суду Луганської області Сергій ВІННІКОВ, Голова Господарського суду Донецької області Олена СКОВОРОДІНА та народний депутат України Олексій КУЗНЄЦОВ.

Модерувала роботу круглого столу суддя/суддя-спікерка Господарського суду Луганської області Олена ФОНОВА.

На заході, зокрема, обговорювались питання стану розгляду справ про банкрутство юридичних осіб з майном на тимчасово окупованих територіях, проблеми реалізації цього майна, можливості впровадження на законодавчому рівні особливої процедури банкрутства таких підприємств та ризики впровадження законопроєкту №5010 «Про внесення змін до розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення негативних економічних наслідків недобросовісного банкрутства підприємств внаслідок військової агресії на сході України».

Наприкінці зустрічі учасники висловили сподівання, що всі напрацювання круглого столу будуть в подальшому втілені у відповідному законопроєкті.

 

 

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи