flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-АНОНС у справі №913/982/17 (за регресним позовом Мін'юсту щодо відшкодування сплачених державою коштів в рамках виплат за рішеннями ЄСПЛ) ОНОВЛЕНО

04 квітня 2018, 10:01

4 квітня 2018 року о 10.30 год. у Господарському суді Луганської області (м. Харків, пр. Науки, буд. 5, зала судових засідань №204) відбудеться відкрите судове засідання у справі №913/982/17 за позовом Міністерства юстиції України до Приватного акціонерного товариства «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» про стягнення збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виплати відшкодування за рішенням Європейського суду з прав людини у справі «Агрокомплекс проти України» в сумі понад 705 мільйонів гривень.

https://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/gromadyanam/csz

В попередньому засіданні господарський суд закрив підготовче провадження у справі та призначив її розгляд по суті.

Завданням цієї стадії розгляду справи є вирішення спору на підставі зібраних у підготовчому провадженні матеріалів.

При цьому, відповідно до норм Господарського процесуального кодексу України суд може розглядати справу по суті протягом 30 днів з дня початку такого розгляду, тобто починаючи з 4 квітня ц.р.

За  вказаних обставин, просимо громадськість та представників ЗМІ звернути увагу на те, що під час перебування справи в провадженні суду публічні заяви та надання коментарів по суті її розгляду не передбачені.

Наразі, на офіційному сайті Міністерства юстиції України вже анонсовано проведення 4 квітня 2018 року о 15.00 год. прес-брифінгу заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергія Шкляра щодо розгляду справи по суті за вказаним позовом.

https://minjust.gov.ua/news/announcement/brifing-zastupnika-ministra-yustitsii-z-pitan-vikonavchoi-slujbi-sergiya-shklyara

У зв’язку з очікуваним суспільним резонансом справи №913/982/17 на веб-порталі «Судова влада України» здійснюватиметься онлайн - трансляція судового засідання (доступ до трансляції за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=BCSgNi7KxMk).

Початок реєстрації учасників та представників ЗМІ, які мають намір бути присутніми на відкритому судовому засіданні, о 10.00 год., місце реєстрації – на 2-му поверсі біля  зали судових засідань №204.

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду