flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Бортнікової Валентини Павлівни (Україна, місто Луганськ, вулиця Осипенко, будинок 17-а, кв. 70.) у справі №А14-19073/2018

10 травня 2019, 15:52

До уваги Бортнікової Валентини Павлівни (Україна, місто Луганськ, вулиця Осипенко, будинок 17-а, кв. 70.)

Суд повідомляє:

До  господарського суду Луганської області 06.05.2019 надійшло судове доручення Арбітражного суду Воронезької області про вручення третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача – Бортніковій Валентині Павлівні ухвали від 22.01.2019 про відкладення судового засідання у справі №А14-19073/2018.

Розглянувши вказане судове доручення та додані до нього документи, суд встановив наступне.

 

Порядок виконання в Україні судових доручень іноземних судів передбачено ст.ст. 369, 370 Господарського процесуального кодексу України.

 

Арбітражний суд Воронезької області, посилаючись на приписи Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, ратифікованої Україною 19.12.1992, просить вручити Бортніковій Валентині Павлівні (Україна, м. Луганськ, вул. Осипенко, буд.17а, кв. 70), яка є третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача у даній справі, ухвалу Арбітражного суду Воронезької області від 22.01.2019 про відкладення судового засідання.

Відповідно до ст. 5 Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, ратифікованої Україною 19.12.1992, компетентні суди та інші органи держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав зобов'язуються надавати взаємну правову допомогу. При виконанні доручень про надання правової допомоги компетентні суди та інші органи, в яких просять допомоги, застосовують законодавство своєї держави.

Статтею 6 Конвенції про правову допомогу й правових відносинах по цивільних, сімейним і кримінальним справам визначено, що договірні Сторони виявляють один одному правову допомогу шляхом виконання процесуальних і інших дій, передбачених законодавством запитуваної Договірної Сторони, зокрема: складання й пересилання документів, проведення обшуків, вилучення, пересилання й видачі речових доказів, проведення експертизи, допиту сторін, обвинувачуваних, свідків, експертів, порушення карного переслідування, розшуку й видачі осіб, що зробили злочини, визнання й виконання судових розв'язків по цивільних справах, вироків у частині цивільного позову, виконавчих написів, а також шляхом вручення документів.

Приписами статті 370 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи.

Виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вручаються особисто фізичній особі чи її представникові або представникові юридичної особи під розписку.

У виклику до суду, який направляється з метою виконання доручення іноземного суду про вручення документів згідно із частинами п’ятою і шостою цієї статті, зазначається інформація про наслідки відмови від отримання документів та неявки до суду для отримання документів.

У разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими.

Доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів вважається виконаним у день, коли особа або її представник отримали такі документи чи відмовилися від їх отримання або якщо така особа чи її представник, яких належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, на якому має бути вручено виклик до суду чи інші документи, без поважних причин не з’явилися до суду - у день такого судового засідання.

Виконання доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів підтверджується протоколом судового засідання, у якому зазначаються заяви чи повідомлення, зроблені особами у зв’язку з отриманням документів, а також підтвердженням про повідомлення особи про необхідність явки до суду для отримання документів та іншими документами, складеними чи отриманими в ході виконання доручення, які засвідчуються підписом судді та скріплюються гербовою печаткою.”.

Як вбачається з тексту судового доручення від 25.01.2019 про вручення ухвали про відкладення судового засідання у справі №А14-19073/2018, адресою проживання Бортнікової Валентини Павлівни є: Україна, м. Луганськ, вул. Осипенко, буд. 17а, кв. 70.

Інші засоби зв'язку з Бортніковою Валентиною Павлівною не вказано.

Крім того, за інформацією ПАТ “Укрпошта” від 23.08.2018, розміщеній на офіційному сайті підприємства в мережі Інтернет (http://ukrposhta.ua/robota-ukrposhti-v-doneckij-ta-luganskij-oblastyax), відповідно до Указу Президента України від 14.11.2014 року №875/2014 “Про рішення ради національної безпеки і оборони України від 04.11.2014 року “Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях” та розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 №1085-р “Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення” - пересилання пошти у місто Луганськ на даний час не здійснюється.

 

Враховуючи зазначене, з метою належного повідомлення Бортнікової Валентини Павлівни про вручення ухвали про відкладення судового засідання у справі №А14-19073/2018, суд вважає за необхідне розмістити повідомлення про дату, час та місце судового засідання на сторінці господарського суду Луганської області  (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу “Судова влада в Україні” в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/).

 

Ухвалою господарського суду Луганської області від 07.05.2019 розгляд питання щодо виконання судового доручення Арбітражного суду Воронезької області (м.Воронеж, Російська Федерація) про вручення Бортніковій Валентині Павлівні ухвали Арбітражного суду Воронезької області від 22.01.2019 про відкладення судового засідання у справі № А14-19073/2018 призначено на 21.05.2019 року об 11 год. 00 хв.

 

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, буд. 5, 2-й поверх, каб. № 204.

 

Викликано в судове засідання Бортнікову Валентину Павлівну (91000, м.Луганськ, вул. Осипенко, буд. 17а, кв. 70) - для вручення під розписку документа (ухвали Арбітражного суду Воронезької області (м.Воронеж, Російська Федереція) від 22.01.2019 у справі №А14-19073/2018).

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

 

Суддя                                                                                       Р.М. Шеліхіна