flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відповідача - АТ «Лисичанськвугілля» (вул. Малиновського, 1, м. Лисичанськ Луганської області, 93100, код ЄДРПОУ 32359108) у справі №913/350/23

20 жовтня 2023, 12:01

Повідомлення про справу № 913/350/23.

 

Господарський суд Луганської області у складі: судді Фонової О.С. повідомляє, що ухвалою від 18.10.2023 відкрито провадження у справі №913/350/23 за позовом Державного підприємства «УКРВУГІЛЛЯ» до Акціонерного товариства «Лисичанськвугілля» про стягнення 41444169,69 грн, яку вирішено  розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначено на 14.11.2023 о 12 год 00 хв, яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, буд. 5, зал судових засідань №205.

Відповідачу встановлено строк для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України - не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів позивачу, докази направлення/надання надати суду (додати до відзиву).

Встановлено відповідачу строк для подання заперечень із урахуванням вимог ст.167 ГПК України до 14.11.2023, одночасно надіслати позивачу копію заперечень.

Явку представників сторін визнано необов’язковою.

Роз`яснити відповідачу, що він має право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у тому числі з використанням власних технічних засобів, відповідно до ст. 197 ГПК України, або заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності на підставі наявних у суду матеріалів, відповідно до ч. 3 ст. 196 ГПК України надати заяву.

У разі наявності інформації щодо актуальних засобів зв’язку сторін, крім тих, які вказані у позовній заяві, надати відомості суду.

Повідомити відповідача про можливість надсилання документів, що стосуються розгляду справи, без особистого прибуття до приміщення суду:

- через особистий кабінет в системі «Електронний суд» https://id.court.gov.ua;

- у разі неможливості надсилання через систему «Електронний суд» - електронною поштою на е-mail: inbox@lg.arbitr.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом);

- у разі неможливості надсилання документів в електронному вигляді - звичайною поштою на офіційну адресу суду (61022, м. Харків, проспект Науки, буд. 5).

Звертаємо увагу відповідача, що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені. Суд звертає увагу, що пунктом 5.26 ДСТУ 4163:2020 «Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації "Вимоги до оформлення документів»,  встановлено, що відмітка про засвідчення копії документа складається з таких елементів: слів «Згідно з оригіналом» (без лапок), найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її власного імені та прізвища, дати засвідчення копії. У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчують відбитком печатки юридичної особи, структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) юридичної особи або печатки «Для копій». Відмітку про засвідчення копії документа проставляють нижче реквізиту «Підпис» на лицьовому боці останнього аркуша копії документа.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 18.10.2023 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку відповідно до ст. 255 Господарського процесуального кодексу України.

 

Електронний варіант ухвали в Єдиному державному реєстрі судових рішень за вебадресою: https://reyestr.court.gov.ua.