flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ відповідачів у справі № 913/253/23: СФГ «Хатажуков» та Хатажукова Анатолія Гісовича

28 серпня 2023, 16:12

            Господарський суд Луганської області у складі судді Ірини ГОЛЕНКО повідомляє учасників справи № 913/253/23:

за позовом Акціонерного товариства Комерційний банк «Приватбанк», м. Київ

до першого відповідача – Селянського (фермерського) господарства «Хатажуков», смт Білокуракине Білокуракинського району Луганської області

до другого відповідача – Хатажукова Анатолія Гісовича, смт Білокуракине Білокуракинського району Луганської області

про стягнення 1057502 грн 20 коп.

про те, що ухвалою Господарського суду Луганської області від 28.08.2023 вирішено:

«1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 913/253/23.

  1. Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та без повідомлення (виклику) учасників справи.
  2. Встановити відповідачам строк для подання відзивів на позовну заявуз документальним обґрунтуванням доводів з урахуванням вимог ст. 165 ГПК України протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня отримання даної ухвали; копії відзивів та доданих документів надіслати позивачу одночасно із надсиланням відзивів до суду з доданими доказами такого надіслання (опис вкладення та фіскальний чек).
  3. Встановити позивачу строк для подання:

- відповідей на відзиви - протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відзивів на позовну заяву з урахуванням ст. 166 ГПК України, копії відповідей надіслати відповідачам, докази цього подати суду (опис вкладення та фіскальний чек);

-письмових пояснень - протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання даної ухвали, в яких чітко зазначити період, за який нарахована та стягується заборгованість за тілом, а також     чітко визначити період, за який нараховані та стягуються проценти, а також документально обґрунтувати розміри процентних ставок за спірний період, пояснити різницю між сумою сплаченою гарантом (490686,39 грн) та сумою боргу за кредитом (490686,38 грн), а також надати розрахунок суми заборгованості на заявлену суму позову (1057502,20 грн), докази сплати гарантом суми 490686,39 грн (первинну документацію).

  1. Встановити відповідачам строк для подання запереченьщодо наведених позивачем у відповіді на відзиви пояснень (у разі необхідності) - протягом 5 (п`яти) днів з дня отримання відповіді на відзиви з урахуванням ст. 167 ГПК України, копії заперечень надіслати позивачу, докази цього подати суду (опис вкладення та фіскальний чек).
  2. Звернути увагу учасників справи, що до їх заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення) додаються докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються їх пояснення, заперечення, аргументи та міркування, якщо такі докази не надані іншими учасниками справи, а також додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) вказаних заяв і доданих до них доказів іншим учасникам справи, також до заяв по суті справи, які підписані представником учасника справи, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження його представника.
  3. Відповідно до ч. 7 ст. 252 ГПК України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Суд повідомляє учасників справи про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, відзив, відповідь на відзив, заперечення на відповідь на відзив тощо), письмові та електронні докази через особистий кабінет в ЄСІТС «Електронний суд».

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/.

Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання суддею – 28.08.2023 та оскарженню не підлягає.»

 

 

Суддя                                                                                     Ірина ГОЛЕНКО