flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома Приватного підприємства “Міліса” (93400, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, буд. 23, код ЄДРПОУ 30421634), справа № 913/94/23

19 квітня 2023, 12:59

Господарський суд Луганської області у складі судді Лісовицького Є.А. повідомляє Приватне підприємство “Міліса” про те, що Акціонерне товариство Комерційний банк “ПриватБанк” звернулося до суду з позовом, в якому просить стягнути солідарно з Приватного підприємства “Міліса” та Лісютіна Ігоря Георгійовича заборгованість за кредитним договором б/н від 29.07.2021 в сумі 45895,00 грн, з яких: 38695,00 грн – заборгованість за кредитом, 7200,00 грн – заборгованість за відсотками у вигляді щомісячної комісії.

Повідомляємо, що ухвалою Господарського суду Луганської області від 17.04.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 913/94/23. Суд вирішив справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснено сторонам, що відповідно до ч.7 ст.252 ГПК України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін у разі необхідності відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Запропонувано відповідачу подати відзив на позовну заяву у строк, встановлений ч.1 ст.251 ГПК України - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали. У випадку подання відповідачем відзиву - подати суду докази надіслання (надання) його та доданих до нього доказів іншій стороні.

Встановлено відповідачу строк для подання заперечень - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. У випадку подання відповідачем заперечень подати суду докази надіслання (надання) їх іншій стороні.

Доводимо до відома, що відповідно до п. 10 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21, адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку.

Рекомендуємо учасникам справи для прискорення документообігу в межах цієї справи, подавати заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення в електронному вигляді з накладеним кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи на електронну пошту суду (inbox@lg.arbitr.gov.ua) або через особистий кабінет в підсистемі “Електронний суд”.

 

Інформацію у справі можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: https://court.gov.ua/fair/sud5014.

 

Повний текст ухвали розміщено в мережі Інтернет за вебадресою: https://reyestr.court.gov.ua/Review/110252420.

 

Суддя                Євген ЛІСОВИЦЬКИЙ