flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відповідача у справі №913/250/22 Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕНЕРА СХІД», пл. Базарна, буд. 32, м. Старобільськ, Луганська область, 92702

01 грудня 2022, 18:32

Повідомлення у справі №913/250/22

 

за позовом Акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», в особі філії Луганського обласного управління АТ «Ощадбанк», вул. Госпітальна, буд. 12-Г, Печерський район, м. Київ, 01001, адреса для листування: вул. Енергетиків, буд. 36, м. Сєвєродонецьк, Луганська область, 93404

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕНЕРА СХІД», пл. Базарна, буд. 32, м. Старобільськ, Луганська область, 92702

про стягнення 132 072 грн 29 коп.

 

Повідомляємо, що ухвалою Господарського суду Луганської області від 01.12.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу вирішено розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснено сторонам, що відповідно до ч.7 ст.252 ГПК України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, у разі необхідності, відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Запропоновано всім учасникам справи невідкладно зареєструватися в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі та повідомити суду свої актуальні поштові та електронні адреси для направлення процесуальних документів.

Запропоновано відповідачу подати відзив на позовну заяву у строк, встановлений ч.1 ст.251 ГПК України - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали. У випадку подання відповідачем відзиву - подати суду докази надіслання (вручення) його та доданих до нього доказів іншій стороні.

Звернено увагу відповідача, що він повинен подати суду докази разом з поданням відзиву (ч.3 ст.80 ГПК України). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановлено позивачу строк для подання відповіді на відзив  - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву. У випадку подання відповіді на відзив - подати суду докази надіслання (вручення) її іншій стороні.

Позивачу у строк до 10.12.2022 подати суду додаткові письмові пояснення з приводу складання та підписання між сторонами актів про надання послуг з приймання платежів від фізичних осіб за спожиту електроенергію у спірний період у відповідності до п.2.1.4., 1.2. договору (долучити докази направлення письмових пояснень відповідачу).

Встановлено відповідачу строк для подання заперечень  - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. У випадку подання відповідачем заперечень подати суду докази надіслання (вручення) їх іншій стороні.

Звернено увагу сторін на порядок подання відповіді на відзив та заперечень, встановлений ст.ст. 166, 167  ГПК України.

Доведено до відома учасників справи про можливість подання до суду відповідних заяв по суті в електронному вигляді на електронну адресу суду, з  проставленням кваліфікованого електронного підпису, або через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою на адресу суду (з доказами направлення іншим учасникам).

Інформацію щодо роботи суду та щодо розгляду конкретної судової справи   можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/.

 

Суддя                                                                                      О.В. Драгнєвіч