flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників процесу у справі №913/218/22

16 листопада 2022, 16:53

Фермерського господарства «Лани Айдарщини», вул.Миру, буд.1, с.Дмитрівка, Щастинського району Луганської області,

Російської Федерації в особі Уряду Російської Федерації (вул.Червонопресненська набережна 2, м.Москва, РФ)


Повідомлення у справі №913/218/22

за позовом Фермерського господарства «Лани Айдарщини», вул.Миру, буд.1, с.Дмитрівка, Щастинського району Луганської області,

до  держави Російської Федерації в особі Уряду Російської Федерації (вул.Червонопресненська набережна 2, м. Москва, РФ)

про  стягнення 60 506 098 грн.

Повідомляємо, що ухвалою Господарського суду Луганської області від 16.11.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі; справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначено на 07.12.2022  о 10 год. 30 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Харків, проспект Науки, 5, в залі судових засідань №109.. Явка представників сторін в судове засідання визнана на їх розсуд.

Встановлено відповідачу строк  до 05.12.2022 для подання до суду обґрунтованого письмового відзиву на позовну заяву. У випадку подання відповідачем відзиву - надати суду докази його надіслання (надання) позивачеві  з усіма додатками.

Звернуто увагу відповідача, що він повинен подати суду докази разом з поданням відзиву (ч.3 ст.80 ГПК України). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (відповідно до    ст.178 ГПК України).

Встановлено позивачу строк для подання відповіді на відзив  - протягом п’яти днів з дня отримання відзиву. У випадку подання позивачем відповіді на відзив, подати суду докази надіслання (надання) її іншій стороні.

Встановлено відповідачу строк для подання заперечень  - протягом п’яти днів з дня отримання відповіді на відзив. У випадку подання відповідачем заперечень подати суду докази надіслання (надання) їх іншим учасникам справи.

Звернуто увагу сторін на порядок подання відповіді на відзив та заперечень, встановлений ст.ст.166,  167 ГПК України.

Доведено до відома учасників справи, що у зв`язку із введенням на території України воєнного стану, з метою недопущення випадків загрози життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів і працівників суду, у Господарському суду Луганської області запроваджено особливий режим роботи суду у віддаленому режимі.

Рекомендовано учасникам справ утриматись від відвідування приміщення суду; свої процесуальні права щодо подання відповідних заяв та документів реалізовувати з використанням офіційної підсистеми «Електронний суд», а також електронної пошти суду - inbox@lg.arbitr.gov.ua, з проставленням власного електронного цифрового підпису та належним чином посвідчення копій документів.

 

Інформацію щодо роботи суду та щодо розгляду конкретної судової справи можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/.

 

Суддя                                                                                      О.В. Драгнєвіч