flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників процесу у справі №913/218/22: ФГ «Лани Айдарщини» (вул.Миру, буд.1, с.Дмитрівка, Щастинського району Луганської області); Російської Федерації в особі Уряду Російської Федерації (вул.Червонопресненська набережна 2, м. Москва, РФ)

02 листопада 2022, 15:33

Повідомлення у справі №913/218/22

за позовом Фермерського господарства «Лани Айдарщини», вул.Миру, буд.1, с.Дмитрівка, Щастинського району Луганської області,

до  держави Російської Федерації в особі Уряду Російської Федерації (вул.Червонопресненська набережна 2, м. Москва, РФ)

про  стягнення 60 506 098 грн.

Повідомляємо, що ухвалою Господарського суду Луганської області від 02.11.2022 позовну заяву Фермерського господарства «Лани Айдарщини» до Російської Федерації в особі Уряду Російської Федерації про  стягнення збитків у сумі 60  506 098 грн 00 коп. залишено без руху. Встановлено Фермерському господарству «Лани Айдарщини» строк для усунення недоліків позовного матеріалу - протягом 10 днів з дня вручення ухвали суду. У зазначений строк необхідно подати заяву про усунення недоліків, в якій навести: 1) виклад обставин, зазначивши де саме знаходилося/розміщується втрачене через окупацію майно (адреса, населений пункт Луганської області); 2) повний перелік майна, на втрату якого міститься посилання та обґрунтований розрахунок суми заявлених до стягнення збитків; 3) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв’язку із розглядом справи.

Повідомлено, що у зв’язку із введенням на території України воєнного стану, з метою недопущення випадків загрози життю, здоров’ю та безпеці відвідувачів і працівників суду, у Господарському суду Луганської області запроваджено особливий режим роботи суду у віддаленому режимі.

Рекомендовано учасникам справ утриматись від відвідування приміщення суду; свої процесуальні права щодо подання відповідних заяв та документів реалізовувати з використанням офіційної підсистеми «Електронний суд», а також електронної пошти суду - inbox@lg.arbitr.gov.ua, з проставленням власного електронного цифрового підпису та належним чином посвідчення копій документів.

Роз’яснено Фермерському господарству «Лани Айдарщини», що якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду (ч.3 ст.174 ГПК України); у разі не усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається згідно з ч.4 ст.174 ГПК України.

Інформацію щодо роботи суду та щодо розгляду конкретної судової справи можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://lg.arbitr.gov.ua/sud5014/.

 

Суддя                                                                                      О.В. Драгнєвіч