flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Торговий Дім Вагонзавод»

20 липня 2021, 12:01

 До уваги

Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім Вагонзавод»: (вул. Стаханова , буд. 7-А, м. Кадіївка Луганської області, 94013, ідентифікаційний код 34749544)

 

Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ «Торговий Дім Вагонзавод»

Ухвалою Господарського суду Луганської області від 19 липня 2021 року у справі №913/338/21 за заявою ініціюючого кредитора Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Максі Капітал Груп» (вул. Є.Коновальця, буд. 36-Д, офіс 58, м. Київ, 01133) відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім Вагонзавод» (вул. Стаханова, буд. 7-А, м. Кадіївка Луганської області, 04013)

Крім того, суд ухвалив:

  1. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія “Максі Капітал Груп” (вул. Є.Коновальця, буд. 36-Д, офіс 58, м. Київ, 01133, ідентифікаційний код 39319365) до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” (вул. Стаханова, буд. 7-А, м. Кадіївка Луганської області, 04013, ідентифікаційний код 34749544) у сумі 1  444  829     668 грн 30 коп., з яких                            651     679     531 грн      39 коп. заборгованість за тілом кредиту, виданого в гривнях,              126     350     040 грн 00 коп. заборгованість за тілом кредиту, виданого в доларах США,          602     044     294 грн 26 коп. заборгованість за несплаченими відсотками за кредитом, виданим у гривнях, 64     755     802 грн 65 коп. заборгованість за несплаченими відсотками за кредитом, виданим у доларах США.
  2. Ввести з 19.07.2021 мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” (вул. Стаханова, буд. 7-А, м. Кадіївка Луганської області, 04013, ідентифікаційний код 34749544) протягом якого:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов`язання, три проценти річних від простроченої суми тощо;

Мораторій на задоволення вимог кредиторів застосовується до вимог кредиторів щодо відшкодування збитків, що виникли внаслідок відмови боржника від виконання правочинів (договорів) у процедурі санації, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги поточних кредиторів, виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, відшкодування шкоди, заподіяної здоров`ю та життю громадян, виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов`язують боржника вчинити певні дії чи утриматися від їх вчинення.

Дія мораторію не поширюється на будь-які дії довірчого власника щодо об`єкта довірчої власності, довірчим засновником якої є боржник. Дія мораторію не поширюється на процедуру обов`язкового звернення стягнення на об`єкт довірчої власності.

Дія мораторію не поширюється на задоволення вимог кредиторів у разі одночасного задоволення вимог кредиторів у процедурі розпорядження майном керуючим санацією згідно з планом санації, а також ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому цим Кодексом.

Стягнення грошових коштів за вимогами кредиторів за зобов`язаннями, на які не поширюється дія мораторію, провадиться з рахунку боржника в установі банку. Контроль за такими стягненнями здійснює арбітражний керуючий.

Звернення стягнення на майно боржника за вимогами, на які не поширюється дія мораторію, здійснюється виключно за ухвалою господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство боржника.

  1. З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України (на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України) повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” (вул.Стаханова, буд.7-А, м.Кадіївка Луганської області, 04013, ідентифікаційний код 34749544), текст якого додається.
  2. Ввести процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” (вул.Стаханова, буд.7-А, м.Кадіївка Луганської області, 04013, ідентифікаційний код 34749544) строком на 93 календарних дні по 19.10.2021 включно.
  3. Призначити розпорядником майна боржника Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” (вул.Стаханова, буд.7-А, м.Кадіївка Луганської області, 04013, ідентифікаційний код 34749544) арбітражного керуючого Кудляка Євгена Васильовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 25.06.2013 №1262, адреса: вул. Набережна, буд. 1-а, м. Вишгород Київської області, 07300, поштова адреса: а/с 66, м. Київ, 04070, реєстраційний номер облікової картки платника податків 34749544).
  4. Встановити розпоряднику майна Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” арбітражному керуючому Кудляку Є.В. грошову винагороду в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень розпорядника майна боржника;      джерелом оплати грошової винагороди визначити кошти, авансовані ініціюючим кредитором на депозитний рахунок Господарського суду Луганської області.
  5. Зобов’язати розпорядника майна боржника – арбітражного керуючого Кудляка Є.В.:

- по мірі надходження грошових вимог кредиторів надсилати відповідним кредиторам та до суду інформацію за наслідками їх розгляду з одночасним наданням до суду доказів надіслання цієї інформації кредиторам;

 - у строк по 30.08.2021 включно надати до суду узагальнені відомості про результати розгляду вимог кредиторів, письмовій звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлень про результати розгляду їх грошових вимог та реєстр вимог кредиторів;

- не рідше одного разу на місяць надавати суду та комітету кредиторів (після його створення) звіт про свою діяльність, а також здійснювати розкриття кредиторам інформації щодо фінансового стану боржника та ходу провадження у справі;

- підготувати та надати до суду аналіз фінансово     господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

  1. Визначити строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника та подання до суду відповідних матеріалів – по 19.09.2021  включно.
  2. Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна на його вимогу всі необхідні документи та представити майно для проведення інвентаризації та аналізу фінансово  господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках.
  3. Заборонити боржнику - Товариству з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” приймати рішення щодо його ліквідації та реорганізації, а також відчужувати основні засоби та предмети застави, позбавивши боржника права розпорядження його нерухомим майном без згоди господарського суду, який розглядає справу про банкрутство.
  4. Позбавити боржника права розпоряджатися належними йому цінними паперами без згоди господарського суду, який розглядає справу про банкрутство.
  5. Попереднє засідання господарського суду призначити 01 вересня 2021 року об 11 год. 00 хв.
  6. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: просп.Науки, буд.5, м.Харків, у залі судових засідань №109.
  7. Зобов’язати контролюючий орган, визначений  Податковим кодексом України, у разі проведення документальної позапланової перевірки у відповідності до приписів ст.78 Податкового кодексу України невідкладно повідомити господарський суд про результати такої перевірки та надати її матеріали для приєднання до справи про банкрутство.
  8. 15. Зобов`язати Відділ державної реєстрації Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області надати суду докази внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про порушення провадження у справі про банкрутство боржника.
  9. Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю “Основа-цінні папери” (вул. Іоанна Павла ІІ, буд. 4/6, корпус А, офіс 309, м. Київ, 01042, ідентифікаційний код 37044551) протягом п’яти днів з дня вручення цієї ухвали надати господарському суду у письмовому вигляді вичерпну інформацію щодо цінних паперів, які належать Товариству з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” (вул. Стаханова, буд. 7-А, м. Кадіївка Луганської області, 04013, ідентифікаційний код 34749544).
  10. Ухвалу надіслати:

- ініціюючому кредитору  - ТОВ “ФК “Максі Капітал Груп”;

- боржнику - Товариству з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод”;

- розпоряднику майна боржника - арбітражному керуючому Кудляку Євгену Васильовичу;

- Головному управлінню Державної податкової служби у Луганській області;

- Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України;

- Сєвєродонецькому міському відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків);

- Східному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м.Харків).

- Сєвєродонецькому міському суду Луганської області;

- учаснику Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговий Дім Вагонзавод” Сисоєву Вячеславу Анатолійовичу;

- Відділу державної реєстрації Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області - для внесення відомостей про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника та про заборону боржнику приймати рішення  щодо його ліквідації та реорганізації;

- Регіональному сервісному центру МВС у Луганській області  - для внесення відомостей про заборону боржнику відчужувати належні йому основні засоби  - транспортні засоби;

- Першій Сєвєродонецькій державній нотаріальній конторі  - для внесення відомостей про заборону боржнику відчужувати належні йому основні засоби  - об’єкти нерухомості та позбавлення боржника права розпорядження його нерухомим майном без згоди господарського суду, який розглядає справу про банкрутство;

- Державному підприємству “Національні інформаційні системи”  -  для внесення відомостей про заборону боржнику відчужувати предмети застави;

- Управлінню Держпродспоживслужби в Луганській області - для внесення відомостей про заборону боржнику відчужувати належні йому основні засоби - трактори, самохідні шасі,    самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні і меліоративні машини, сільськогосподарську техніку, інші механізми;

- Товариству з обмеженою відповідальністю “Основа-цінні папери” - для внесення відомостей про позбавлення боржника права розпорядження належними йому цінними паперами без згоди господарського суду, який розглядає справу про банкрутство, та надання відомостей до господарського суду.

 

Ухвала набрала законної сили з моменту її постановлення 19.07.2021 та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції у строки, передбачені ст.256 ГПК України та порядку, визначеному пп.17.5  п.17 Перехідних положень ГПК України.

 

Повний текст ухвали складено 20.07.2021.

 

Електронний варіант ухвали в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/