flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕС-РЕЛІЗ у справі №913/982/17 (за регресним позовом Мін'юсту щодо відшкодування сплачених державою коштів в рамках виплат за рішеннями ЄСПЛ)

05 квітня 2018, 14:04

4 квітня 2018 року Господарський суд Луганської області у судовому засіданні розпочав розгляд по суті справи №913/982/17 за позовом Міністерства юстиції України до Приватного акціонерного товариства «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» про стягнення збитків, завданих Державному бюджету України внаслідок виплати відшкодування за рішенням Європейського суду з прав людини у справі «Агрокомплекс проти України» в сумі понад 705 мільйонів гривень.

Розгляд цієї справи відбувався відкрито зі здійсненням онлайн відеотрансляції і на ньому, окрім представників сторін, були присутні вільні слухачі.

Перед початком судового засідання представниками позивача на розгляд суду були подані 4 заяви, а саме:

-про забезпечення позову у вигляді заборони відповідачу вчиняти дії по відчуженню майна, яка була повернута судом заявнику без розгляду;

-про долучення доказів, яка судом задоволена;

-про допуск до участі у справі експертів з питань права, у задоволенні якої судом відмовлено;

-про відшкодування судових витрат, яка судом прийнята до розгляду і буде вирішена за результатами розгляду справи.

Мотиви з повернення без розгляду та відмови у задоволенні вказаних заяв позивача будуть зазначені додатково, після виготовлення повного тексту ухвали за наслідками судового засідання, що відбулося 04 квітня ц.р.

У зв’язку зі складністю спору та за відсутністю можливості в одному судовому засіданні розглянути справу по суті заявлених вимог, судом у засіданні оголошено перерву до 17 квітня 2018 року о 10.30 год. (місце проведення - зал судових засідань № 204 в приміщенні суду, що знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т. Науки, буд. 5).

Звертаємо увагу на те, що в деяких ЗМІ з’являються публікації зі змістом, що «Господарський суд Луганської області відхилив позов міністерства юстиції України, яке хотіло стягнути з «Линіка» 26,8 млн. доларів».

В свою чергу, закликаємо ЗМІ об’єктивно висвітлювати хід розгляду справи №913/982/17, не перекручувати сутність подій, оскільки це вводить в оману суспільство та, як наслідок, призводить до втрати їхньої довіри до інформаційного простору.

Повідомляємо, що інформацію щодо розгляду судами справ можна отримувати з офіційних веб-сайтів судів України, з Єдиного державного реєстру судових рішень або звертатися за телефонами прес-центру відповідного суду та на «гарячу лінію».

Довідково: з текстом процесуальних документів у цій справі можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua) за номером справи.

Відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду