flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

XIV позачерговий з’їзд суддів України продовжив свою роботу

13 листопада 2017, 12:23

13 листопада 2017 року після перерви продовжив роботу XIV позачерговий з’їзд суддів України.

Нагадуємо, що 14-15 березня цього року у Києві розпочав роботу XIV позачерговий з’їзд суддів України, який скликано Радою суддів України на виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя", що вступив у дію 5 січня 2017 року.

На цьому з’їзді від Господарського суду Луганської області присутній, обраний делегатом суддя Смола Сергій Васильович.

Після перерви у роботі з’їзду, мандатна комісія підтвердила повноваження 288 його делегатів, 23 делегати втратили свої повноваження через призначення на адміністративні посади. Всього на цей з'їзд  було обрано 322 делегати.

Делегати з’їзду проголосували нову редакцію Регламенту призначення та звільнення суддів Конституційного Суду України з посад за квотою з’їзду суддів України. Зміни до регламенту були зумовлені новим Законом України «Про Конституційний Суд України», який прийнято Верховною Радою України у липні 2017 року. За нову редакцію Регламенту проголосували 265 делегатів з’їзду суддів України.

Сьогодні делегати мають обрати від суддівської спільноти суддю КСУ з шести кандидатів, яких рекомендувала Рада суддів України на посаду судді КСУ, а саме: Віктор Городовенко - суддя (голова) апеляційного суду Запорізької області; Василь Гуменюк - суддя Верховного Суду України; Андрій Леонтович - суддя Київського окружного адміністративного суду; Роман Савуляк - суддя апеляційного суду Львівської області; Сергій Чумак - суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду; Валентин Крижановський – суддя Вищого спеціалізованого суду України.

За суддю КСУ мають проголосувати не менше 50 відсотків делегатів з'їзду плюс один голос. 

За матеріалами РСУ

Інформує відділ інформаційно-комунікаційної діяльності та аналітичної роботи суду