flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАТ «Сбербанк» ініціював процедуру визнання ПрАТ «Луганський патронний завод» банкрутом (ОНОВЛЕНО)

14 серпня 2017, 17:49

04 серпня 2017 року Господарський суд Луганської області (суддя Яресько Б.В., справа № 913/640/17) прийняв до розгляду заяву кредитора Публічного акціонерного товариства «Сбербанк» (Україна) про порушення справи про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Луганський Патронний Завод».

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68135649

Підготовче засідання суду з розгляду заяви ПАТ «Сбербанк» відбудеться 14 серпня 2017 року о 15.00 год.

Звертаємо увагу, що у ході зазначеного підготовчого засідання суд з’ясовуватиме наявність законних підстав для порушення провадження у справі про банкрутство ПрАТ «Луганський Патронний Завод». Зокрема, суд має перевірити обґрунтованість вимог заявника ПАТ «Сбербанк», їх безспірність та вжиті кредитором заходи щодо примусового стягнення з боржника за цими вимогами в порядку виконавчого провадження, а також оцінити обґрунтованість заперечень ПрАТ «Луганський Патронний Завод».

Таким чином, питання про порушення або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство ПрАТ «Луганський Патронний Завод» вирішуватиметься Господарським судом Луганської області виключно за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство.

З огляду на можливий суспільний інтерес до вказаної справи суд інформуватиме про перебіг судового розгляду (див. розділ «Новини» та/або «Прес-релізи»). З текстами процесуальних документів можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстра судових рішень після завершення процесу реплікації за номером справи.

ОНОВЛЕННЯ!

Підготовче засідання суду з розгляду заяви ПАТ «Сбербанк» (Україна) про порушення справи про банкрутство ПрАТ «Луганський Патронний Завод» відкладено на 4 вересня 2017 року.

З текстом ухвали про відкладення розгляду заяви можна ознайомитися на сайті Єдиного державного реєстра судових рішень за №913/640/17 після завершення процесу реплікації.

Повідомляємо, що 14 серпня 2017 року представники обох сторін у призначене судове засідання не з’явилися. У свою чергу, ПАТ «Сбербанк» (Україна) направив на адресу суду письмове клопотання про відкладення розгляду заяви про порушення справи про банкрутство ПрАТ «Луганський Патронний Завод». Суд задовольнив дане клопотання.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ

 

ВАРТО ЗНАТИ:

Справи про банкрутство підвідомчі господарським судам і розглядаються ними за місцезнаходженням боржника - суб’єкта підприємницької діяльності.

Провадження у справах про банкрутство регулюється Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше 300 мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Кредитор - юридична або фізична особа, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов’язань до боржника.

Боржник - суб’єкт підприємницької діяльності (юридична особа або фізична особа – підприємець), неспроможний виконати протягом трьох місяців свої грошові зобов’язання після настання встановленого строку їх виконання, які підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, та постановою про відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим Законом.

Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

(відповідно до положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»)