flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА! СПРОСТУВАННЯ ІНФОРМАЦІЇ

25 липня 2017, 16:05

 У зв’язку з поширенням у мережі Інтернет інформації http://vlada.io/slider/ukrainskij-sud-obyazal-gosudarstvennoe-predpriyatie-vyplatit-milliony-boevikam-lnr/ про «стягнення» судом грошових коштів на користь ТОВ «Донкуб», Господарський суд Луганської області вважає за необхідне повідомити.

Дійсно, в провадженні Господарського суду Луганської області знаходиться справа № 913/849/14 про банкрутство ДП «Луганський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», порушена 2 квітня 2014 року. Влітку 2015 року суд відновив справу, яка була втрачена внаслідок проведення АТО на Сході України, та продовжив її розгляд.

Так, 22 травня 2017 року суд визнав грошові вимоги 25-ти конкурсних кредиторів боржника дочірнього підприємства «Луганський облавтодор» та затвердив реєстр їх вимог, в тому числі кредитора ТОВ «Донкуб» в сумі 2084484,32 грн.

Таким чином, Господарський суд Луганської області не приймав рішення про стягнення грошових коштів, а насправді визнав безспірність грошових вимог, посилаючись на рішення суду, прийняте в 2013 році у справі № 913/776/13-г, та керуючись Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», норми якого не містять виключень щодо прав кредиторів, які знаходяться на непідконтрольній України території. При цьому зазначаємо, що боржник Дочірнє підприємство «Луганський облавтодор» не є підприємством державної форми власності.

Наголошуємо, що при розгляді справи на адресу суду не надходило інформації від компетентних органів щодо обмеження прав ТОВ «Донкуб» у процедурі банкрутства з підстав знаходження підприємства на території ОРЛО.

Звертаємо увагу, що правове регулювання боротьби з тероризмом відповідно до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» здійснюється, зокрема, Службою безпеки України.

Крім того, у матеріалах справи відсутні як заперечення з боку боржника, так і відомості з боку власників (засновників) кредитора щодо приналежності підприємства ТОВ «Донкуб» іншим особам, аніж ті, які зазначені у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. З цього приводу, суд не повноважний надавати оцінку доказам, які в матеріалах справи відсутні.

Господарський суд Луганської області висловлює прохання до представників ЗМІ звертатися до суду задля отримання всієї необхідної інформації поштою inbox@lg.arbitr.gov.ua або за телефонами +38(057) 702-10-79 або 702-23-54.

Додатково з процесуальними документами у справі можна ознайомитися за наступними посиланнями:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/31190264;
http://reyestr.court.gov.ua/Review/38557229;
http://reyestr.court.gov.ua/Review/46439927;
http://reyestr.court.gov.ua/Review/66713027.

 

Відділ по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ

Господарського суду Луганської області