flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

30 листопада 2023, 15:14

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

ID: UA-2023-11-30-011560-a

(розроблено на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Замовник: Господарський суд Луганської області; код ЄДРПОУ 02844564

Найменування предмета закупівлі: Генератор бензиновий, код ДК 021:2015 - 31120000-3 (Генератори).

Назва та код товару, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі: Генератор бензиновий, ДК 021:2015 - 31121200-2 (Генераторні установки з двигуном із іскровим запалюванням).

Очікувана вартість/розмір бюджетного призначення предмета закупівлі: 169000 грн. 00 коп. (сто шістдесят дев’ять тисяч грн. 00 коп.)

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість закупівлі товару сформована відповідно до Довідки про зміни до Кошторису на 2023 рік від 04.10.2023 № 98, спеціальний фонд (КЕКВ 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування»)

Згідно  зі статтею 122 Закону України «Про правовий  режим воєнного стану» повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені.   

Неналежне забезпечення суду  електроенергією унеможливлює виконання вимог законодавства стосовно проведення судових засідань, створення і забезпечення відповідних умов для осіб, які звертаються до суду.

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя  від 03.10.2023 № 955/0/15-23, з метою закупівлі альтернативних джерел енергопостачання для забезпечення безперебійної роботи судів і виконання ними вимог законодавства стосовно проведення судових засідань, створення й забезпечення відповідних умов для осіб, які звертаються до суду, проведення робіт та придбання відповідного обладнання для підготовки приміщень судів до опалювального періоду 2023–2024 років було погоджено перерозподіл видатків державного бюджету для здійснення відповідних закупівель за кодами економічної класифікації видатків КЕКВ 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування» тощо.

Відповідно до статті 148 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» ДСА України здійснює функції головного розпорядника коштів Державного бюджету України щодо фінансового забезпечення діяльності всіх судів (крім Верховного суду та Вищого спеціалізованого суду). Господарський суд Луганської області є розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня, та відповідно до затверджених бюджетних асигнувань уповноважений на взяття бюджетних зобов`язань та здійснення платежів.

Господарському суду Луганської області Довідкою про зміни до кошторису від 04.10.2023 №98  доведено інформацію про виділення коштів за КЕКВ 3100 «Придбання основного капіталу» за поточними видатками у сумі 250 000 грн. Державна судова адміністрація України листом від 06.10.2023 №14-11830/23 надала інформацію  щодо закупівлі альтернативного джерела  енергопостачання.

Генератор встановлюється в суді для забезпечення безперебійної роботи суду (під час планових/аварійних відключень централізованого електропостачання), а саме:

  • забезпечення освітлення в суді;

  • забезпечення електроживлення серверів суду;

  • забезпечення роботи комп’ютерів та необхідної офісної техніки в приміщенні суду;

  • забезпечення роботи обладнання для здійснення аудіо-, відеофіксації судових засідання та відеоконференцій в залах судових засідань.

Відповідно до  відомостей  залишків  товарно-матеріальних цінностей на 01.11.2023 Господарського суду Луганської області, наданих відділом планово-фінансової роботи та матеріально-технічного забезпечення,  суд  забезпечено бензином марки А-95  на суму 117514,90 грн, що складає  2 675 л.

Суд займає 1831,6 м2. З урахуванням наявного силового обладнання, для забезпечення безперебійної роботи суду (у т.ч. стабільного функціонування електронних сервісів), необхідно встановити генератор  потужністю  15-17 кВт⋅год.   

З метою встановлення в суді генератора для забезпечення безперебійної роботи суду (під час планових/аварійних відключень централізованого електропостачання) Господарським судом Луганської області проведено відкритті торги з особливостями. За підсумками проведеної  процедури закупівлі (унікальний номер, присвоєний електронною системою закупівель  UA-2023-11-10-006663-a) - торги не відбулися.

З метою ефективного використання бюджетних коштів, нагальної необхідності  щодо забезпечення  суду альтернативним джерелом енергопостачання, Господарським судом Луганської області було переглянуто вимоги до технічних характеристик товару, що були встановлені в оголошенні  щодо проведення закупівлі з ідентифікатором UA-2023-11-10-006663-a, та виключено деякі з них, враховуючи, що пропозицій на участь у закупівлі з попередніми характеристиками не було. З метою визначення очікуваної вартості закупівлі проведено   моніторинг  пропозицій  ринку  бензинових генераторів, з  характеристиками, які  відповідають мінімальним вимогам, необхідним для забезпечення  безперебійної роботи. 

Господарським судом Луганської області надіслано  запит цінових пропозицій  на закупівлю  генератора шести постачальникам (додаються). Станом на 28.11.2023 отримано одну комерційну пропозицію, оформлену відповідно до чинного законодавства (підписану КЕП) від 27.11.2023 (ФОП Пехотін Андрій Сергійович) на загальну суму 169000,00 грн.

Таким чином, ціну бензинового генератора можна встановити не вище  169000,00 грн  на додатково визначені  технічні характеристики.

Отже, з метою ефективного використання бюджетних коштів,  з урахуванням вимог  законодавства України (Закону України «Про публічні закупівлі» та Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178 (із змінами й доповненнями)),  необхідно здійснити закупівлю  бензинового генератора з  наступними технічними вимогами:       

Інформація про необхідні технічні, якісні, кількісні характеристики та вимоги  до предмета закупівлі:

 

Тип генератора (альтернатора)

Синхронний або без щітковий

Матеріал альтернатора: мідь

Тип палива

Бензин

(Дозволене (допустиме) використання

Бензину А-95/відсутність згідно

Технічних документів виробника

заборони на використання Бензину

А-95)

Номінальна потужність

Не менше 15  кВт

Максимальна потужність

Не менше 17 кВт

Кількість фаз

 3

Вихідна напруга

220 В /380 В

Частота

50ГЦ

Кількість тактів двигуна

4

Тип охолодження 

Повітряне

Об’єм паливного баку

Не менше 40 л

Споживання палива не більше

Не більше  7   л/год

Система пуску (стартер)

Електро + ручна

Час безперервної роботи

Не менше 6 год

AVR (автоматичний регулятор напруги)

Так

Ступінь захисту

Не менше ІР23

Рік виготовлення  генератора

Не раніше 2022

Гарантійний термін

Не менше 12 місяців

         Вимоги щодо поставки генератора:

Постачальник зобов’язаний доставити, розвантажити та здійснити тестовий запуск  генератора за адресою:  просп. Науки, буд. 5, м. Харків, 61022.

Доставка,  розвантаження товару, послуги тестового запуску генератора (заправка паливного баку для тестового запуску, заправка технічними рідинами (мастило, антифриз, тощо) здійснюються за рахунок постачальника та транспортом постачальника.

Постачальник  повинен виконати тестові запуски та перевірити роботу генератора одночасно з навчанням відповідальних осіб Замовника.

Якість генератора повинна відповідати технічним умовам, стандартам, що діють в Україні, сертифікатам якості (відповідності) на товар.

       Постачальник зобов’язаний одночасно з передачею генератора передати Замовнику:

-технічну документацію (керівництво з експлуатації, гарантійний талон інше);

-діючі документи, що підтверджують якість товару дійсні на території України (копії сертифікату/паспорту якості (відповідності) або інший документ, виданий компетентним органом).

Генератор повинен бути новим (таким, що не був у використанні, не проходив ремонт, в тому числі відновлення, заміну складових частин, відновлення споживчих властивостей) та працездатним, придатним до використання впродовж усього гарантійного строку, без зовнішніх пошкоджень, не брудний, в оригінальній упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає товар від пошкоджень під час перевезення (доставки). При поставці генератора повинна дотримуватися цілісність оригінальної упаковки з необхідними реквізитами виробника. Упаковка не повинна бути деформованою або пошкодженою. Генератор повинен бути упакований таким чином, щоб уникнути його пошкодження та псування під час транспортування. Упаковка повинна містити маркування відповідно до стандартів виробника, яка надає змогу ідентифікувати генератор, його походження, дату виробництва.

Тестовий запуск генератора здійснюється в день  його доставки або в іншу дату, що погоджена Сторонами, але в будь-якому випадку не пізніше 25 грудня 2023 року. Для здійснення тестового запуску Постачальник забезпечує приїзд кваліфікованих фахівців, що володіють необхідними знаннями та навичками. На підтвердження тестового запуску складається Акт.

Гарантійний строк генератора обчислюється з дати здійснення тестового запуску, яка зазначена в Акті. При виконанні гарантійного ремонту гарантійний строк збільшується на час перебування Товару в ремонті.

Постачальник повинен надати інформацію щодо наявності сервісного центру на території України, який буде виконувати гарантійне обслуговування товару із зазначенням відомостей про місцезнаходження такого сервісного центру, його контактного телефону та режиму його роботи. Постачальник повинен забезпечити виконання гарантійних зобов`язань. У випадку розташування сервісних центрів в інших областях України (не в Харківській області) транспортування Товару для обслуговування та ремонту, а також всі пов’язані з ним витрати здійснюється за рахунок Постачальника.